RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Влада РС: Измјене Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу

Фото: СРНА

Влада Републике Српске утврдила је данас у Бањалуци по хитном поступку Приједлог закона о измјени Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу, пројекта који је од општег интереса за Републику Српску.

Оваква одлука је донесена с обзиром на то да се експропријација у 2020. години није спровести, односно била је успорена због пандемије вируса корона, те ће бити окончана сљедеће године, а све с циљем изградње аеродрома и реализације оваквог сложеног пројекта.

Разлог за доношење овог закона произилази из чињенице да су настале околности које се нису могле предвидјети у моменту доношења Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада Српске утврдила је и Приједлог закона о измјенама Закона о спровођењу одлука Комисије за заштиту националних споменика установљене у складу са Анексом осам Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

Разлози за доношење овог закона су његово усаглашавање са Анексом осам, те усаглашавање са прописима у Републици Српској којима се уређује заштита културних добара, уређење простора и грађења, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

ЗА ИЗГРАДњУ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА У љУБИњУ, БЕРКОВИЋИМА И БИЛЕЋИ ВИШЕ ОД 1,6 МИЛИОНА КМ

Влада Републике Српске обезбиједиће 1.620.100 КМ за изградњу стамбених објеката на подручју љубиња, Берковића и Билеће за породице чији су домови оштећени у земљотресу.

Средства ће бити обезбијеђена за изградњу девет стамбених објеката у Берковићима, једног у Билећи, те изградњу објекта са шест станова у љубињу за породице чији су објекти оштећени у земљотресу и нису условни за становање, саопштено је из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

Средства ће бити обезбијеђена из буџета Републике Српске.

ЗА НЕИНВАЗИВНО ПРЕНАТАЛНО ТЕСТИРАњЕ ТРУДНИЦА ДЕВЕТ МИЛИОНА КМ

Влада Републике Српске донијела је данас одлуку о начину финансирања Програма неинвазивног пренаталног тестирања из крви труднице за наредну годину у износу од девет милиона КМ, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Влада је донијела и одлуку којом се регулише начин финансирања Програма за обезбјеђивање биомедицински потпомогнуте оплодње за наредну годину, за шта се средства обезбјеђују у буџету Републике Српске за наредну годину у износу од 3,5 милиона КМ.

На сједници Владе донесена је одлука о начину финансирања Програма лијекова који се примјењују у ограничено доступним количинама за наредну годину, према којој се средства за финансирање тог програма обезбјеђују у буџету Српске за наредну годину у износу од 79,62 милиона КМ.

Влада је донијела одлуку о начину финансирања Посебног програма медицинских средстава која се примјењују у ограничено доступним количинама за наредну годину, гдје се средства за његово финансирање обезбјеђују у буџету Републике Српске за наредну годину у износу од два милиона КМ.

На сједници су донесене одлуке о финансирању посебних програма који се тичу набавке иновативне терапије, лијекова за ријетке болести, као и медицинских средстава који се не финансирају из средстава обавезног здравственог осигурања за наредну годину, те одлуке које се тичу директне подршке породицама у оквиру пронаталитетних мјера.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*