RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Srbija: Rekordnih 1,6 milijardi evra od turizma

Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić rekao je danas da je Srbija ove godine, osim rekorda u broju posjeta i noćenja stranih turista, ostvarila i rekordni devizni priliv od turizma od gotovo 1,6 milijardi evra.

Memić je objasnio da je devizni priliv, ostvaren od januara do jula, porastao za 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Ministarstva turizma i omladine Srbije.

On je istakao da se broj turista u Srbiji od 2013. do 2023. udvostručio, jer je prije 10 godina registrovano 2,2 miliona dolazaka i noćenja gostiju, a prošle godine 4,2 miliona dolazaka.

“Ove brojke nisu puka statistika, već i dokaz posvećenosti države i državnih organa razvoju turizma u našoj zemlji. Ministarstvo će nastaviti da osnažuje turistički sektor subvencijama i sistemskim merama, a naročito ruralni turizam, koji je već sada u naprednoj fazi razvoja”, rekao je Memić.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*