RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Miralem Pjanić zvanično novi fudbaler CSKA Moskve

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić zvanično je novi igrač ruskog prvoligaša CSKA Moskve.

“Spreman za novu avanturu s istom ljubavi prema fudbalu. Uzbuđen sam što ću se pridružiti svom novom timu”, napisao je Pjanić na zvaničnom Instagram profilu uz fotografije s potpisivanja ugovora.

Ranije je iz kluba potvrđeno da je s Pjanićem dogovoreno potpisavanje ugovora po principu 1+1 godina, a Mire će u CSKA nositi broj 15.

Pjanić je u razgovoru za zvaničnu web-stranicu kluba rekao kako je veoma sretan što je potpisao ugovor s novim klubom.

“CSKA je veliki klub s dugom historijom, koji će se uvijek boriti za prvo mjesto u ligi. Klub s ogromnim potencijalom i legendarnim igračima poput Igora Akinfejeva. Drago mi je što sam se pridružio ovom timu. Upravo mi je takav izazov trebao. Proteklih nekoliko godina bilo je zanimljivo. Imao sam priliku igrati u azijskoj Ligi prvaka i osvajati naslove, ali želim se vratiti na europsku scenu, u vrlo konkurentnu ligu gdje stadioni privlače brojnu publiku. Stvarno sam sretan što sam ovdje”, rekao je Pjanić.

Otkrio je kako je dolasku u CSKA prethodio razgovor s Elvirom Rahimićem, bivšim reprezentativcem BiH koji je igrao također za CSKA.

“(Rahimić) Moj je dobar prijatelj. Prije par dana smo vodili dug razgovor o klubu. Ovdje je proveo mnogo sjajnih godina, osvajao je trofeje pa mi je dao sjajne savjete i rekao mi puno dobrih stvari o CSKA. Drago mi je što sam došao u tako veliki ruski klub, koji je nizao uspjehe i na europskoj sceni, primjerice u Kupu UEFA, koji je osvojio Rahimić kad sam imao 15 godina. Jedva čekam prve utakmice”, dodao je Pjanić.

Pjanić je karijeru počeo u francuskom Metzu, potom igrao za Lyon, Romu, Juventus, Barcelonu, Besiktas i Sharjah. Odigrao je i 115 utakmica u dresu reprezentancije Bosne i Hercegovine.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*