RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHIzbori 2024

Stranke i kandidati moraju dostaviti podatke o svim izvorima novčanih i nenovčanih donacija u kampanji

U skladu s odredbama člana 15.1d Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, političke stranke i nezavisni kandidati koji učestvuju na izborima dužni su, tri dana prije dana održavanja izbora, Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine podnijeti izvještaj o prometu posebnog računa za finansiranje izborne kampanje.

Izvještaj će sadržavati sve izvore novčanih i nenovčanih donacija, podatke i iznos takve uplate, izvještaj o svim troškovima (rashodima) izborne kampanje, kao i računima dobavljača i izvršilaca usluga, s ažuriranim podacima do dana podnošenja izvještaja.

Izvještaj se podnosi 3. oktobra, a obuhvaća razdoblje od dana podnošenja prijave za ovjeru za izbore do 2. oktobra.

Političke stranke izvještaj podnose u skladu s Pravilnikom o predizbornim i postizbornim finansijskim izvještajima, i izvještajima o prometu posebnog računa za finansiranje izborne kampanje političkih stranaka na sljedeći način: podatke o prometu posebnog računa, novčanim i nenovčanim donacijama i troškovima izborne kampanje putem aplikacija FI CIK BIH, a izvještaj o računima dobavljača i izvršilaca usluga, na obrascima u excel formatu.

Odštampane finansijske izvještaje i aplikacije FI CIK BIH u PDF formatu i izvještaje o računima dobavljača i izvršilaca usluga na obrascu 4.2D u excel formatu, ovjerene potpisom ovlaštenog lica i pečatom političke stranke, političke stranke dostavljaju Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine putem e-maila: privremeni-ps.fi@izbori.ba.

Nezavisni kandidati, izvještaj podnose u skladu s Pravilnikom o predizbornim i postizbornim financijskim izvještajima, i izvještajima o prometu posebnog računa za finansiranje izborne kampanje nezavisnih kandidat, tako što popunjene obrasce izvještaja skeniraju i dostave ih Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine putem e-maila: privremeni-nk.fi@izbori.ba.

Centralna izborna komisija BiH obrasce finansijskog izvještaja nezavisnim kandidatima poslala je putem e-maila od 13. septembra.

Obrasci su objavljeni na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*