RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2024

HDZ Brčko distrikta snažnu podršku dobio i u Gornjem Zoviku

Foto: Radio Brčko

Predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice BiH Organizacije za Brčko distrikt za predstojeće Lokalne izbore 2024. godine sinoć je održan u prepunom domu u Gornjem Zoviku, gdje su kandidatkinje i kandidati za Skupštinu Brčko distrikta s liste HDZ-a na čelu s nositeljem liste i predsjednikom stranke dr. Antom Domićem predstavili program djelovanja u narednom razdoblju.

U svom obraćanju prisutnima dr. Anto Domić naglasio je da je i u Gornjem Zoviku potvrđeno da politiku koju vodi HDZ BiH u proteklom vremenu ne treba mijenjati, treba pojačati rješavanje nekih konkretnih projekata i programa koji će podignutu kvalitetu života hrvatskoga naroda.

„Potpora koju dobivamo kroz ovu kampanju garantira da će Hrvatska demokratska zajednica i ovog puta dobiti plebiscitarnu potporu hrvatskoga naroda, te da će i u buduće nastaviti predstavljati Hrvate u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta, na način na koji je i do sada radila, a u skladu sa Statutom i Zakonima Distrikta“, istaknuo je dr. Anto Domić, uz poruku da HDZ pobjeđuje i u Zoviku.

Foto: Radio Brčko

Predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Ivan Lovrić, koji je također na listi HDZ-a, rekao je u svom govoru da su kandidati s liste na predizbornom skupu iznijeli svoje programe i viđenja, te pozvali birače da se odazovu na predstojeće izbore u što većem broju. On je naglasio kako Hrvata ima, ali treba im probuditi svijest o važnosti izlaska na izbore, dodajući da kada bi bila veća izlaznost, Zovik bi sam imao dva zastupnika u Skupštini.

„Odlučila sam ostati u svom kraju, u svom Zoviku jer smatram da ovdje postoji budućnost, te da se ovdje može ljepše živjeti nego u inozemstvu, uz uvjet da smo svi mi složni i da, kako naš slogan kaže „Biramo zajedno“ jer jedino tako možemo graditi svjetliju budućnost u Brčko distriktu“, kazala je Matea Tufekčić, članica Mladeži HDZ-a i kandidatkinja na listi.

Foto: Radio Brčko

Daniela Grgić, također kandidatkinja s liste HDZ, koja dolazi iz Gornjeg Zovika kaže kako kandidatura na listi HDZ BiH za predstojeće izbore za nju zapravo predstavlja borbu za Hrvate na ovim prostorima, kojih ima dovoljno da mogu izabrati i da će 6. listopada to i dokazati kada Hrvatska demokratska zajednica izađe kao pobjednik.

I na predizbornom skupu u Gornjem Zoviku kandidatkinje i kandidati HDZ-a BiH Organizacije za Brčko distrikt pozvali su da 6. listopada svi izađu na izbore, te da pokažu snagu i zajedništvo hrvatskog naroda na ovim prostorima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*