RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: У поводу Свјетског дана туризма одржан округли сто под називом “Туризам и мир”

Фото: Милјана Ђурђевић

Свјетски дан туризма обиљежава се сваке године 27. септембра како би се у међународној заједници подстакла свијест о важности туризма и његовој друштвеној, културној, политичкој и привредној вриједности.

Поводом Свјетског дана туризма чија овогодишња тема је „Туризам и мир“ данас је  у Брчком  одржан округли сто на којем су поред представника Туристичке организације Дистрикта учествовали гости из Словеније и Хрватске, као и научни сарадник Универзитета Авеиро из Португалије.

У свом обраћању присутнима  Ивана Дамјановић, директор Туристичке организације Дистрикта је истакла да  слоган  „Туризам и мир“ у потуности одговара концепту дистрикта Брчко јер, како је рекла, основна покретачка снага туризма огледа се у међусобном разумијевању, размјенама информација, повезивању различитих култура, обичаја и традиција народа.

Фото: Миљана Ђурђевић

О овогодишњој теми „Туризам и мир“  овом приликом говорио је и Александар Ђурић, члан Управног одбора Туристичке организације Дистрикта.

„Туризам  захтијева мир. Подручја која имају културне садржаје који се његују  и природа која је сачувана, а истовремено туризам у свом неком развоју промовише интеракцију међу људима, међукултурално поштовање, хуману промоцију контаката“, рекао је Ђурић.

Поред представника Туристичке организације Дистрикта у дебати су  учествовали и гости из Словеније и Хрватске, као и научни сарадник Универзитета Авеиро из Португалије. Присутнима  се обратио  и градоначелник дистрикта Брчко Зијад Нишић наглашавајући да Брчко има компаративне предности и може бити лидер у туристичкој понуди.

„Поред природних предности ми овдје имамо и једну богату културу, историју, традицију. Разноликост је нешто што привлачи туристе  и ми морамо пратити европске и свјетске трендове и укус клијената који треба  да дођу овдје“, истакао је Нишић.

Туристичка организација  дистрикта Брчко, Свјетски дан туризма ове године  обиљежила је низом садржаја који су реализовани у протекла три дана.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*