RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Buz pred mostarski derbi: CIlj su tri boda

Foto: BHRT

U Mostaru je sve spremno za sutrašnji gradski derbi između Veleža i Zrinjskog u okviru 9. kola WWin lige.

Trener Veleža Irfan Buz po prvi će put kao trener voditi svoju ekipu u mostarskom derbiju, a na današnjoj press konferenciji rekao je kako njegova ekipa ide po pobjedu na domaćem terenu.

– Svjestan sam da je to velik derbi, Zrinjski je jak tim, već su postigli 16 golova u 6 utakmica i to govori mnogo. Mi igramo doma, moramo biti spremni, ključ je balans u timu. Zrinjski ima svoje dobre strane, ali ima i loše koje trebamo iskoristiti, igramo doma i cilj su tri boda – izjavio je Buz.

Što se tiče igračkog kadra, Velež nema većih problema s izostancima. Za subotnju utakmicu spremni su svim osim Tonćija Mujana.

– Već znam tko igra u prvih 11 i tu neće biti dilema. Znamo što ćemo napraviti, siguran sam da će igrači dati sve od sebe i vjerujem da ćemo sutra uzeti sva tri boda. Imamo super navijače i želimo im pokloniti pobjedu, spremni smo – poručio je trener „rođenih“.

Ekipu Veleža sutra bi kao kapetan trebao predvoditi veznjak Edo Vehabović.

– Velika je čast sutra kao kapetan predvoditi ekipu, a cilj nam je pobjeda. Domaćini smo i želimo pokazati da znamo i možemo igrati – rekao je Vehabović.

Kako je rekao, nakon pobjede u Gabeli vratilo se samopouzdanje u ekipu:

– U sezonu smo ušli lošije i ispod naših očekivanja smo odigrali par utakmica. Nadam se da se pobjedom u Gabeli vratili na kolosijek, da ćemo nastaviti s dobrim igrama i vratiti vjeru navijača.

Zadnjih nekoliko godina Zrinjski je dominantnija momčad u gradskom derbiju. „Plemići“ su u zadnjih deset utakmica slavili čak osam puta, jednom je pobijedio Velež i jedna je utakmica završila podjelom bodova.

Vehabović je istaknuo da je svjestan jačine protivnika i da vjeruje u svoju momčad.

– Pratim skoro sve utakmice lige, Zrinjski je promijenio neke igrače, ali je zadržao kostur ekipe. Ostvarili su skoro sve pobjede, igraju dobro, ali i nas se sutra nešto pita. Dat ćemo maksimum od sebe i nadam se da ćemo pobijediti – zaključio je Vehabović.

Utakmica Velež – Zrisnjki igra se u subotu, 29. rujna, na stadionu „Rođeni“ s početkom u 20:45 sati.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*