RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Lejla Njemčević brani titulu ukupne pobjednice Svjetskog kupa u Lake Placidu

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević i viceprvakinja Evrope u nedjelju nastupa na posljednjem Svjetskom kupu u maraton disciplini koji se održava u Lake Placidu, gradu u kojem su u prošlosti dva puta održane zimske olimpijske igre. Naša takmičarka je trenutno lider serije sa samo 40 bodova, ispred drugoplasirane Vere Losser, i posljednja serija Svjetskog kupa u SAD-u će odlučiti ukupnu pobjednicu te kome će pripasti prestižni pehar osvajača Svjetske serije.

Lejla Njemčević je aktuelna osvajačica iz protekle sezone a u karijeri je dva puta osvajala titulu ukupne pobjednice Svjetske serije, odnosno u 2022. i 2023. godini. Tako se trenutno nalazi u društvu Blaže Pintarić iz Slovenije i Bigham Sally iz Velike Britanije, koje su također u karijeri po dva puta osvajale titulu ukupne pobjednice Svjetske serije.

– Naša takmičarka ima priliku da se, u nedjelju, upiše u historiju svjetskog biciklizma i postane prva takmičarka koja je tri puta osvajala Svjetsku seriju – navodi se.

Staza je ravničarskog zemljanog profila, sa kratkim brdima dužine 100 kilometara sa 2.100 metara visinskog uspona i takmičare očekuje teška i taktička utrka.

– Osjećam se spremno i motivisano, pred posljednju utrku u sezoni. Ulozi su veliki i sigurno da će svi pratiti borbu za prvo mjesto ukupnog poretka Svjetske serije, između Vere Losser i mene. Utrku startam sa majicom lider serije i zasigurno da ću dati sve od sebe da budem ta koja će na kraju podići pehar ukupne pobjednice – rekla je Lejla Njemčević.

Kako se navodi u saopćenju za javnost Biciklističkog saveza BiH, utrka je na rasporedu u nedjelju u 13.45 sati po centralnom evropskom vremenu.

Izvor: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*