RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Гранична полиција БиХ спријечила кријумчарење 32 лица

Фото: АРХИВА

Припадници Граничне полиције БиХ спријечили су кријумчарење 32 страних држављана у три одвојена случаја, а ријеч је о држављаним Турске, Сирије и Кине.

У првом случају приликом надзора границе у граничном појасу на подручју општине љубушки, 27. септембра спријечено је кријумчарење 29 држављана Турске, саопштено је данас из Граничне полиције БиХ.

У вези с овим кријумчарењем доводи се А.Ц. (40), држављанин БиХ.

Пет кријумчарених држављана Турске откривено је у путничком моторном возилу “шкода” регистарских ознака БиХ, којим је управљао А.Ц, док је други дио кријумчарених држављана Турске, њих 24, откивено у непосредној близини контроле возила.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, према чијем је налогу осумњичени возач лишен слободе и против њега ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење лица Тужилаштву БиХ.

Кријумчарени држављани Турске су, уз приједлог за протјеривање с територије БиХ, предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даљње поступање.

Припадници Јединице Граничне полиције БиХ Градишка лишили су слободе држављанина Сирије Н.Б. (56), након што је откривен у кријумчарењу држављанке Сирије, која је откривена у пртљажнику приликом детаљне контроле возила “ауди” њемачких ознака, на изласку из БиХ.

Држављанин Сирије је, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење лица, предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ.

Мјешовита патрола припадника Јединице Граничне полиције Горица и Јединице Граничне полиције Имотски МУП-а Хрватске, спријечила је кријумчарење двојице држављана Кине на подручју општине Груде.

Стране држављане кријумчарио је држављанин Кине, Ј.Ђ. (35) у возилу “фолксваген туран” регистарских ознака БиХ.

Према наредби дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, осумњичени држављанин Кине лишен је слободе и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу криумчарење лица, предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ.

Кријумчарени држављани Кине предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даљње поступање.

На граничним пријелазима откривено осам лица које потражују Интерпол, судови и полиција.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*