RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Preminuo legendarni košarkaš Dikembe Mutombo

Foto: BHRT

Legendarni NBA košarkaš, Dikembe Mutombo preminuo je u 59. godini, saopštila je NBA liga.

Naveli su kako je Mutombo izgubio bitku s kancerom mozga.

Čelni čovjek NBA lige Adam Silver istakao je kako je “Dikembe Mutombo bio veći od života”.

“Na terenu je bio jedan od najvećih blokera i defanzivnih igrača u historiji naše NBA lige. Van terena je dao svoje srce i dušu da pomogne drugima. Niko nije bio više kvalificiran od Mutomba da bude prvi zvanični globalni ambasador NBA lige. Bio je humanitarac do svoje srži. Volio je šta je igra poput košarke mogla da učini pozitivno za brojne socijalne grupe, posebno u njegovom Kongu i širom afričkog kontinenta…”, naveo je, između ostalog Silver.

Mutombo je bio član Košarkaške kuće slavnih i jedan od najprepoznatljivijih košarkaša u istoriji. Tokom svoje karijere, koja je trajala 18 sezona, Mutombo je osam puta bio izabran za All-Star utakmicu i četiri puta proglašen najboljim defanzivcem lige.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*