RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Влада дала сагласност на инструкцију о трошењу средстава

Влада дистрикта Брчко дала је данас сагласност на инструкцију о поступању буџетских корисника за трошење средстава по Одлуци о привременом финансисрању.

Након сједнице Владе дистрикта градоначелник Анто Домић је рекао да је инструкцију било неопходно донијети након усвајања Одлуке о привременом финансирању која је утемељена на закону о буџету дистрикта, а као последица пресуде Апелационог суда којом је укинута Одлука о буџету за 2015. годину.

„ Створила се потреба да се донесе један документ који ће појашњавати члановима Владе како ће се понашати до краја године или до усвајања Буџета за 2015.годину“, истакао је градоначелник Домић.

Домић је рекао  да је инструкцијом дефинисано да ће  сви буџетски корисници који добијају плату из буџета моћи и остварити то своје право. Биће настављено и запошљавање тамо гдје су  позиције биле попуњене, а умеђувремену упражњене.

Према његовим ријечима сви захтјеви за набавку који су стигли  до 19. 10 у у Пододјењење за јавне набавке сматрају се обавезним и морају се завршити. Затим, сви буџетски корисници којима се створила потреба после тог времена могу се обратити Влади како би се њихови захтјеви одобрили.

Поред тога сви грантови који су планирани буџетом који је укинут, а који је нека врста основе за поступање имају се реализовати у овој години кроз важеће процедуре, појаснио  је градоначелник Домић и додао:

„Капитални  Буџет из 2015. године се треба реализовати за оне пројекте гдје је  започета процедура до 19.10 ове године, док се Капитални Буџет из предходних година реализује по уобичајној процедури.

Градоначелник Домић је на крају истакао да уколико Буџет дистрикта за ову годину не буде усвојен на данашњој скупштини, он ће од  предсједника Скупштине затражити ванредну сједницу на којој ће бити Одлука о усвајању буџета за ову годину.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.