RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

У Брчко стигао осјетљиви изборни материјал

Foto: Vlada Brčko distrikta BiH

Изборна комисија дистрикта Брчко данас је запримила осјетљиви изборни материјал који је смјештен у Омладинском центру у Брчком и који ће 24 часа дневно бити под надзором Полиције дистрикта Брчко.

Љиљана Оренди, члан Изборне комисије дистрикта Брчко каже да им је према плану Централне изборне комисије БиХ достављен осјетљиви изборни материјал који подразумијева гласачке листиће, све обрасце за бирачка мјеста, штембиље који ће бити на сваком бирачком мјесту и који ће бити отиснути на сваки гласачки листић.

Чланови Изборне комисије ће од ове године ићи директно на бирачка мјеста у подјелу изборног материјала члановима Бирачких одбора.

„Са достављањем изборног материјала кренуће се у суботу 5. октобра од седам часова ујутро до 19 часова навече“. Изборне материјале ће на бирачким мјестима преузети чланови бирачких одбора“, појаснила је Оренди.

Оренди је напоменула да након предаје изборног материјала свако бирачко мјесто ће обезбјеђивати Полиција дистрикта Брчко.

„Бирачки материјал се више не носи кућама него остаје на бирачком мјесту које се закључава и Полиција је та која га обезјеђује“, појаснила је Оренди.

Према плану изборне Комисије на подручју 200Ц изборне јединице Брчко дистрикта биће отворено 138 бирачких мјеста, једно гласачко мјесто је планирано за гласање на непотврђеним гласачким листићима и гласање у одсуству, те шест мобилних тимова, који ће у недељу ујутро у Изборној комисији преузети изборни материјал и кренути према предвиђеним правцима.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*