RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2024

HDZ BiH Brčko: Hrvat treba biti sljedeći gradonačelnik Brčko distrikta

Foto: Radio Brčko

Središnji predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice Brčko distrikta za Lokalne izbore 2024. godine sinoć je održan u prepunom Domu kulture u Brčkom, gdje su kandidatkinje i kandidati za Skupštinu Brčko distrikta s liste HDZ na čelu s nositeljem liste i predsjednikom stranke dr. Antom Domićem predstavili plan djelovanja za predstojeće razdoblje.

Nositelj liste dr. Anto Domić u svom govoru je istaknuo kako je HDZ sinoć na skupu jasno i nedvojbeno izrazio zahtjev i očekivanje da nakon ovih izbora Hrvat ponovno bude gradonačelnik kako bi se uspostavio sustav rotacije, koji su svi zagovarali, kao i da je konstitutivnost sva tri naroda na prostoru Brčko distrikta neupitna.

„Što se tiče daljnjih usmjerenja naš program rada smo nadogradili s ciljem unaprjeđenja javne uprave, podizanja opće stope sigurnosti, reforme obrazovanja i zdravstva, te afirmacije gospodarskih aktivnosti uz naglasak stavljanja u prvi plan mladih visokoobrazovanih osoba i poticaja za samozapošljavanje i sustave dodane vrijednosti. Pored ovoga imamo obvezu čuvanja digniteta braniteljske populacije hrvatskoga naroda, ali sljedbeno tome i populacije druga dva naroda“, dodao je dr. Domić.

Foto: Radio Brčko

Ivo Filipović, kandidat s liste i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta kazao je da ono što se na predizbornom skupu moglo vidjeti, jeste snaga Hrvatske demokratske zajednice, organiziranost, jedinstvo kao i ljubav prema hrvatskom narodu, Brčko distriktu i Bosni i Hercegovini.

„Nakon ovako veličanstvenog skupa, vjerujemo da neće izostati potpora ni 6. listopada, na dan izbora, da smo na dobrom putu, te da ćemo i dalje nastaviti raditi za dobrobit svih na području Distrikta“, naglasio je Ivo Filipović.

Kandidatkinja na listi i aktualna predstojnica Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja Ljubica Ilić ističe kako je na sinoć održanom skupu potvrđena snaga i jedinstvo HDZ-a, te da ljudi podržavaju kontinuitet. Ona je naglasila kako je njezin najveći ponos kao Hrvatice taj što može slobodno živjeti svoju tradiciju i kulturu, govoriti hrvatskim jezikom i pisati hrvatskim pismom, te kako joj je osnovni cilj zalagati se za dostojanstvo Hrvata na ovim prostorima.

Foto: Radio Brčko

„U svom govoru naglasak sam najviše stavila na djecu, mlade, umirovljenike, ali i sve naše branitelje. Ono što je meni kao kandidatkinji izrazito važno jeste da se nastavi ulaganje u obrazovanje, konkretno kada je u pitanju hrvatski jezik, njegovanje kulture i tradicije, održavanje svega onoga što je Hrvatska demokratska zajednica BiH tijekom 34 godine na ovim prostorima izgradila“, kazala je Ivana Pirić, kandidatkinja s liste HDZ-a.

Hrvatska demokratska zajednica svoju kampanju će završiti u petak predizbornim skupom u Bijeloj s početkom u 18 sati, te su kandidatkinje i kandidati još jednom pozvali da 6. listopada Hrvatice i Hrvati izađu na izbore u što većem broju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*