RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Liga Šampiona: Atalanta igra protiv Shakhtara, Sturm dočekuje šampiona Belgije

Foto: BHRT

Večeras se igra devet utakmica drugog kola ligaške faze Lige Šampiona.

Sead Kolašinac sa Atalantom igra protiv Shakhtara, dok će Sturm naših Jusufa Gazibegovića i Emira Karića dočekati belgijski Club Brugge.

Shakhtar – Atalanta (18,45 sati)

Ekipe Shakhtara i Atalante se sastaju u Gelzenkirhenu jer tim iz Donetska ne može igrati utakmice na svom terenu zbog poznatih dešavanja u Ukrajini.

Obje ekipe su u prvom kolu odigrale 0:0. Shakhtar je igrao protiv Bologne, dok je Atalanta remizirala sa Arsenalom.

Sead Kolašinac je standardan u Atalanti nakon povrede i očekuje se da će i večeras biti u startnih 11.

Sturm – Club Brugge (21,00 sati)

Momčad Sturma u Grazu dočekuje Club Brugge.

Oba tima su u prvom kolu doživjela poraze. Sturm je izgubio u gostima od Bresta sa 1:2, a šampion Belgije je na svom terenu poražen od Borussije Dortmund sa 0:3.

Jusuf Gazibegović će prema najavama nastupiti od prve minute za Sturm. Emir Karić će čekati svoju šansu sa klupe za rezervne igrače.

Raspored i satnica preostalih utakmica večerašnjeg programa:

18,45 sati: Girona – Feyenoord

21,00 sati: Liverpool – Bologna

21,00 sati: Dinamo Zagreb – Monaco

21,00 sati: Lille – Real Madrid

21,00 sati: Aston Villa – Bayern Munchen

21,00 sati: Benfica – Atletico Madrid

21,00 sati: Leipzig – Juventus

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*