RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

OSBiH zbog prijetećih poruka podigle stepen sigurnosti

Oružane snage Bosne i Hercegovine podigle su stepen sigurnosti u vojnim objektima u državi zbog prijetećih poruka koje su stigle jučer u 15 sati.

SIPA je nakon toga uputila dopis svim policijskim agencijama i firmama koje se bave proizvodnjom oružja da pojačaju mjere sigurnosti zbog eventualnih napada, koji se posebno odnose na kasarne i objekte namjenske industrije.

U toku su pregledi kasarni i objekata vojne industrije širom države kako bi se otkrilo da li postoji realna opasnost. Također SIPA intenzivno radi na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila prijetnju.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez poručio je kako je naredio da se uvedu mjere osiguranja za objekte komandi, jedinica, objekata i skladišta naoružanja i municija u sastavu Oružanih snaga BiH.

“Nažalost, svjedočimo eskalaciji ratnih dešavanja na Bliskom Istoku i u Ukrajini. S tim u vezi, potencijalnim refleksijama na Bosnu i Hercegovinu, naredio sam da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte komandi, jedinica, objekata i skladišta naoružanja i municija u sastavu Oružanih snaga BiH u cilju zaštite personalna, objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH”, objavio je Helez na Facebooku.

Istakao je da su mjere preventivnog karaktera i biće na snazi do daljnjeg.

“Građani u Bosni i Hercegovini ne treba da strahuju, sigurnosna situacija u našoj zemlji je stabilna i nema nikakvih informacija ni naznaka da će doći do njenog narušavanja. Povišene mjere obezbjeđenja se isključivo odnose na vojne objekte”, navodi se u objavi ministra odbrane BiH Zukana Heleza na Facebooku.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*