RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Borac večeras dočekuje Panathinaikos u prvom kolu Konferencijske lige

Fudbaleri Borca večeras u Banjoj Luci igraju prvi meč u okviru ligaške faze Konferencijske lige protiv grčkog Panathinaikosa.

Ekipa Mladena Žižovića je spremna za predstojeći izazov i sa puno optimizma dočekuje evropskog rivala.

– Utakmica protiv kluba koji je dvadeset puta bio prvak Grčke i isto toliko osvajač Kupa daje nam za pravo da uživamo. Ne želimo da stanemo na ovome do sada, već da napravimo još jedno iznenađenje, a prije svega da se odupremo Panatinaikosu i pokažemo da možemo da se nosimo sa još jednim grčkim velikanom. Sa PAOK-om smo bili ravnopravni u obje utakmice i to želimo da iskoristimo i u pripremi ove utakmice. U dobrom smo ambijentu, ne moramo ništa, ali želimo da uživamo u ovoj utakmici – poručio je Žižović na konferenciji za medije.

Naglašava da je Panatinaikos pokazao kvalitet u kvalifikacijama, te da je Borac zaslužio svojim nastupima da igra sa njima.

– Oni su projektovani da i prošle sezone budu prvaci, ali u tome nisu uspjeli. Ekipa koja vrijedi više od 100 miliona eura sigurno je favorit u ovom meču, to je evidentno i jasno. Pozivam navijače da nam pomognu. Klub se voli i kad gubi i kad pobjeđuje i kad je loše i kad je lijepo vrijeme. Ovi momci su zaslužili podršku – rekao je Žižović.

Glavni sudija na ovom meču biće Elčin Mazijev iz Azerbejdžana, pomoćni arbitri su mu Elšad Abdulajev i Parvin Talibov, dok je četvrti sudija Farid Hadžijev, takođe iz Azerbejdžana.

Utakmica Borac – Panathinaikos će biti odigrana večeras u 21 sati na “Gradskom stadionu” u Banjoj Luci.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*