RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: У току израда елобората о уређењу унутрашњости зграде Економског факултета

Фото: Владимир Матијевић

У просторијама Економског факултета Брчко Универзитета Источно Сарајево  данас је одржана конференција за медије, на којој је представљен елаборат и одобрена средства о уређењу унутрашњости зграде ове једине јавне високошколске установе на подручју Брчко Дистрикта.

Главни координатор Владе Брчко дситрикта Жељко Антић рекао је новинарима да су ребалансом буџета Дистрикта одобрена средства у висини од 20 хиљада КМ за израду елобората према којем ће се извршити реконструкција и уређење просторија факултета.

„Влада Дистрикта је ребалансом буџета обезбједила иницијална средства за санацију објекта у којем је смјештен Економски факултет и ми смо у обавези да инвестирамо у овај објекат јер је уговором дат на кориштење факултету“, рекао је Антић додајући да ће се након израде потребне документације и према потребама обезбједити још средстава за потпуно обнављање просторија.

Он је додао да су надлежне службе Владе Дистрикта већ почеле са израдом документације и да ће она у најскорије вријеме бити достављена факултету.

Фото: Владимир Матијевић

Декан Економског факултета Срђан Лалић истакао је да ће након израде елабората већ следеће године доћи до реконструкције учионица и кабинета како би процес наставе био што бољи и ефикаснији.

„Економски факултет се приближава јубилеју од пола вијека рада у нашем граду и можемо да се похвалимо дугом традицијом и квалитетом рада али исто тако као велика подршка свему овоме је и неопходна инфраструктура која дуг низ година није обнављана“, рекао је декан Лалић изразивши наду да ће се веома брзо реализовати и кључни дио реконструкције и освјежења просторија у којима се одвијају наставни процеси.

Лалић је најавио и разговоре са локалним привредницима и властима Дистрикта о могућности отварања неких нових студијских програма и модернизацију истих.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: На Економском факултету одржано предавање “Менаџмент симулацијске игре”

Vladimir Matijević

Ostavite komentar

*