RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U toku radovi na Kamernom teatru

Foto: Mirsad Zahirović

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić, šefica Pododjeljenja za javne nabavke Alma Kaloper i šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Majazudin Vehabović obišli su danas radove na više infrastrukturnih projekata na području Distrikta.

„Objekat Kamernog teatra pripada kategoriji ambijentalne vrijednosti i uložit će se ukupno 3 miliona KM. Tu će biti prostor za teatar kapaciteta oko 200 gledalaca. To nije dovoljno da udovolji svim potrebama građana za ovom umjetnošću ali je ovaj prostor po svojoj funkciji polivalentan, moći će se odvijati različite manifestacije“, rekao je Zijad Nišić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Foto: Mirsad Zahirović

Alma Kaloper, šefica Pododjeljenja za javne nabavke kazala je da je Vlada Brčko distrikta u kapitalnom budžetu za 2024. godinu obezbijedila 400.000 KM te je u prijedlogu budžeta za budžetsku 2025. godinu planirala još dodatnih 300.000 KM za završetak radova i opremanje Kamernog teatra u Brčko distriktu. Prema njenim riječima očekuje se da radovi budu završe sljedeće godine, a što se tiče mjesta,160 će biti smješteno u prizemlju, a 40 na galeriji.

Počeli su pripremni radovi na izgradnji novog rezervoara vode kapaciteta 150 kubnih metara u Šatorovićima, ukupne vrijednosti oko 300 hiljada KM, izvođač je uveden u posao, a rok izvođenja radova je 90 dana.

„Htio bih napomemuti da smo uradili niskonaponsku mrežu od lovačke kuće do naselja Koreje ukupne vrijednosti 41.000 KM, a na ovom području smo uradili i proširenje vodovodne mreže u iznosu od oko 40.000 KM. Sve to pokazuje da radimo na svim dijelovima Brčko distrikta i da nam je vrlo bitno da svaka kuća ima vodu i da građani budu ravnopravni“, poručio je Majazudin Vehabović, šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH.

Na Repinom Brdu je postavljena nova trafostanica od 250 kW čiji su ukupni radovi iznosili 105.000 KM.

Vehabović kaže da će ova trafostanica obezbjeđivati kontinuirano snabdjevanje i stabilizaciju napona na ovom dijelu Šatorovića te je dobila upotrebnu dozvolu i predata je na upravljanje i održavanje JP „Komunalno Brčko“.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić izrazio je zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova na projektima koji će u narednim godinama poboljšati snabdijevanje vodom i strujom građana u ruralnim područjima, čime se obezbjeđiti kvalitetniji uslovi za život.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*