RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

ЦИК: Избори одгођени у четири општине погођене поплавама

Фото: Архива

На свим бирачким мјестима у општинама погођеним поплавама – Јабланици, Коњицу, Кисељаку и Крешеву биће одгођени локални избори заказани за сутра, одлучила је Централна изборна комисија БиХ.

Предсједник ЦИК-а Ирена Хаџиабдић рекла је да ће у Фојници избори бити одгођени на три бирачка мјеста.

“На основу информација које смо добили јутрос и након сагледавања опште ситуације на терену, донијели смо одлуку о одгађању избора у четири основне јединице на свим бирачким мјестима”, рекла је Хаџиабдићева.

Она је навела да ће датум накнадног одржавања избора бити објављен након што се стекну услови за њихово одржавање, те да закон дефинише рок за одлуку у трајању од мјесец дана.

У остатку БиХ требало би да избори буду одржани без проблема, а транспорт гласачких листића увелико је у току.

У катастрофалним поплавама и клизиштима које су током ноћи са четвртка на петак, 3. на 4. октобар, захватиле подручје Коњица и Јабланице, према досадашњим информацијама Кризног штаба Цивилне заштите Херцеговачко-неретванског кантона, погинуло је 13 лица, а као нестало се води њих 10.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*