RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Bh. nogometaši počinju pripreme za mečeve Lige nacija

Foto: BHRT

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjim okupljanjem na Ilidži započet će pripreme za utakmice UEFA “A” Lige nacija protiv selekcija Njemačke i Mađarske. Utakmice “Zmajeva” u Ligi nacija pratite u programina BHRT-a.

Bh. reprezentativci odradit će prvi trening u 18 sati u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Selektor Sergej Barbarez izjavio je na posljednjoj konferenciji za medije da je zadovoljan trenutnom formom bh. reprezentativaca.

“Što se tiče trenutne forme igrača, možemo biti zadovoljni. Tahirović jedino ne igra, Tabaković je promijenio klub i sistem, dok Šarić nije standardan, ali to ima veze sa njegovim transferom. Ostali igrači su standardni i sretan sam što će u oktobarskom i novembarskom ciklusu biti još spremniji”, rekao je Barbarez.

Na Barbarezovom spisku nalaze se sljedeća 23 igrača:
– golmani: Nikola Vasilj, Osman Hadžikić i Martin Zlomislić;
– odbrana: Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Nikola Katić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Stjepan Radeljić, Adrian Leon Barišić i Nihad Mujakić;
– vezni red: Armin Gigović, Ivan Bašić, Benjamin Tahirović, Dario Šarić, Haris Hajradinović, Denis Huseinbašić, Dženis Burnić, Ifet Đakovac i Esmir Bajraktarević;
– napadači: Edin Džeko, Ermedin Demirović i Haris Tabaković.

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine 11. oktobra u Zenici očekuje duel protiv selekcije Njemačke, a tri dana kasnije protiv Mađarske.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*