RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U toku akcija prikupljanja pomoći za stradale u poplavama

Grupa građanki iz Brčkog do 11.10. svakoga dana u kući Kočića prikuplja humanitarna sredstva za stradale u poplavama. Ova akcija odvija se u saradnji s humanitarnom organizacijom Pomozi.ba te civilnim štabovima u Fojnici, Kiseljaku i Jablanici, saznajemo od Jasmine Fazlić, jedne od organizatorki akcije.

„U kući Kočića osigurali smo prostor da ljudi mogu donirati pomoć. Trebaju konzervirane namirnice, čizme, rukavice, pribor koji koriste volonteri pomažući mjestima pogođenim poplavama“, ističe Fazlić.

Dodaje da su dosadašnjim prikupljenim novčanim sredstvima već nabavili najneophodnije namirnice i opremu koju sutra uz pomoć lokalnih prijevoznika transportuju u Jablanicu. Također, napominje Fazlić, jedan dio pomoći slat će se i u Fojnicu uz pomoć brčanskog Motokluba Grunf.

„Šaljemo preko 100 pari čizama, 100 kabanica, lopate, asfaltne četke, metle za čišćenje, pribor, rukavice, hemikalije i gotovu konzerviranu hranu koja će se dijeliti volonterima koji rade u tim područjima i onima koji su u potrebi“, dodaje ona.

Fazlić je napomenula da se novčana sredstva, namirnice, pribor i alati mogu donirati do petka ove sedmice od 08:00 do 18:00 sati u kući Kočića, dodavši da akcija ne podrazumijeva prikupljanje odjeće.

Također, ona se zahvalila svim volonterima, građanima i privatnim preduzećima koji su im do sada pružili podršku u ovoj akciji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*