RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2024

Инспекторат у Брчком: Овогодишња предизборна кампања протекла доста мирно

Овогодишња предизборна кампања била је пуно мирнија у односу на претходне изборне године и Инспекторат Дистрикта је ове године имао мање пријава на недозвољене активности политичких субјеката него раније.

Фрањо Стјепановић, главни инспектор Инспектората дистрикта Брчко каже да су током предизборне кампање инспекцији Дистрикта стигле само двије пријаве против два политичка субјекта, и то у задњој седмици кампање.

„На сам дан избора и предизборне тишине имали смо неколико пријава Изборне комисије на плакате које су се налазиле у близини бирачког мјеста“, рекао је Стјепановић.

Он напомиње да је у складу са законом уклањање плаката који су се на дан избора налазили у кругу од 50 метара од бирачких мјеста, а које нису биле на приватном посједу, било у надлежности бирачких одбора.

„Имали смо у једном мјесту на дан избора пријаву гдје је на приватном посједу био предизборни плакат, а гдје власник посједа није дозволио да се уклони и с обзиром да био је у близини бирачког мјеста обавјештена је полиција да би се у присуству полиције уклонио, а све у складу са законским одредбама“, каже Стјепановић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*