RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko distrikt: Crveni krst i Bimal poslali kamion pomoći nastradalima u poplavama

Foto: Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH

Crveni krst/križ Brčko distrikta danas je za najugroženije opštine koje su prošle sedmice pogođene poplavama poslao kamion pomoći sa raznim potrepštinama koje su u ovom trenutku najpotrebnije nastradalima na tom području. Iz ove organizacije poručuju da će se pomoć za nastradale morati slati narednih nekoliko mjeseci.

Foto: Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH

„Iz našeg skladišta u Brčkom u skladu sa iskazanim potrebama sa trerena mi danas šaljemo oko stotinu madraca, kuhinjske setove, agregate, vreće za spavanje, dezinfekciona sredstva, higijenske potrepštine, odjeću i obuću dok  kompanija Bimal donira svojih proizvoda u vrijednosti od 10 hiljada KM“, istakao je Denis Šehanović sekretar ove organizacije napominjući da je to u ovom trenutku najpotrebnije dok druge humanitarne pomoći trenutno ima dovoljno, čak se neke od njih zbog ogromnih količina više nemaju gdje skladištiti.

On se zahvalio svim građanima Brčko distrikta koji samoinicijativno organizuju prikupljanje pomoći ali je istakao da trenutno u to područje pristiže ogromna količina humanitarnih roba osobito odjeće i obuće te da bi bilo dobro da nastavimo pomagati tim ljudima i narednih mjeseci jer dolazi zima i pomoć će im biti potrebna duži vremenski period.

Crveni krst/križ Brčko distrikta je pozvao  građane Brčko distrikta da prate objave ove organizacije i  narednih mjeseci kako bi se nastavila pružati pomoć unesrećenima ne samo u ovih nekoliko dana već i  narednih mjeseci jer razmjere ove tragedije i šteta koja  je nastala zahtijevat će da se sanacija vrši  mjesecima možda čak i godinama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*