RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Црна Гора: Све спремно за објаву коначних резултата пописа

Успјешно су реализована два посљедња предуслова за објаву коначних резултата пописа, саопштено је из Управе за статистику Црне Горе – Монстата.

“Управа за статистику информише јавност да су успјешно реализоване посљедње двије активности које су биле предуслов за објаву коначних резултата пописа становништва, домаћинстава и станова – контрола података о етничко-културолошким карактеристикама прикупљених пописом становништва, домаћинстава и станова грађана путем специјалног софтвера, као и контрола унесених података од политичких партија, потписница Споразума о условима за одржавање пописа од 20. новембра 2023”, истиче се у саопштењу Монстата.

Грађани су, како наводе, имали право и могућност да од 1. до 7. октобра провјере своје податке о етничко-културолошким карактеристикама прикупљених пописом становништва, домаћинстава и станова путем специјалног соФтвера.

Напомињу да су испуњена два последња предуслова за објаву коначних резултата пописа 15. октобра како је најавила Управа за статистику.

“О свим детаљима предстојеће прес-конференције Управе за статистику поводом објаве коначних резултата, јавност ће бити благовремено информисана”, наводи се у саопштењу Монстата.

Попис становништва, домаћинстава и станова – контрола података о етничко-културолошким карактеристикама прикупљених пописом становништва, домаћинстава и станова грађана у Црној Гори спроведен је од 3. до 28. децембра прошле године.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*