RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

I brčanski spasioci se uključili u potragu za nestalima u Jablanici

Pet pripadnika Odjeljenja za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta BiH upućeno je jučer u Jablanicu kako bi pomogli spasilačkim službama na terenu u potrazi za nestalim osobama koje su nastradale u nezapamćenim poplavama uzrokovanim obilnim padavinama te klizištima koja su nastali kao posljedica toga.

„Pripadnici Odjela za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta u saradnji sa Federalnom upravom civilne zaštite već od juče vrše pretragu jezera u Buturović Polju tragajući za tijelima najmanje dvije osobe od ukupno šest koje se još uvijek smatraju nestalima na tom području“, istakao je Marinko Viljušić šef Odsjeka civilne zaštite u Brčkom.

On je dodao da će ovaj tim iz Distrikta biti na terenu i pomagati u potrazi za nestalima kao i u drugim aktivnostima pomoći nastradalima sve dok to bude potrebno, te će ukoliko bude novih zahtjeva biti poslani i drugi spasilački timovi iz Brčkog.

Viljušić je dodao da nažalost tek ovakve katastrofe poput poplava koje su 2014. pogodile i Brčko distrikt nas podsjete da moramo kontinuirano ulagati u spasilačke službe, ljude i opremu koji čine nadljudske napore da pomognu unesrećenima.

Nadležni u Odsijeku civilne zaštite u Brčko distriktu planiraju da pokrenu inicijativu da se što veći broj  građana, kao i namještenika u raznim službama i institucijama volonterski uključi u rad ovog odsijeka te da spremnije možemo dočekati neke naredne prirodne nesreće koje nas možda pogode.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*