RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Krišto na Samitu Jugoistočna Evropa – Ukrajina

ДУБРОВНИК, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто учествовала је на Самиту "Југоисточна Европа – Украјина" у Дубровнику.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto rekla je u obraćanju na Samitu “Jugoistočna Evropa – Ukrajina” u Dubrovniku da BiH potvrđuje evropsku opredijeljenost i podršku Ukrajini i ukrajinskom narodu.

“Naše zajedničke evropske vrijednosti su ono što nas okuplja i tim smjerom ćemo nastaviti predano raditi kako bi kroz integraciju i punopravno članstvo u EU ostvarili naše težnje evropskog zajedništva kojeg baštinimo”, navela je Krištova, saopšteno je iz Savjeta ministara.

U Dubrovniku je u organizaciji Vlade Hrvatske i premijera Andreja Plenkovića održan 3. po redu Samit “Jugoistočna Evropa – Ukrajina” na kojem je razgovarano o važnosti zajedništva evropskih zemalja pred svim izazovima, posebno u kontekstu odbrane i pomoći Ukrajini i ukrajinskom narodu.

Integracija cijelog prostora u EU jedan je od najvažnijih mehanizama zaštite evropskih naroda zasnovan na zajedničkim vrijednostima, vladavini prava i socioekonomskom prosperitetu.

Izvor: Srna

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*