RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Radovi na gradskom stadionu ne teku planiranom dinamikom

Radovi na gradskom stadionu u Brčko distriktu ne teku planiranom dinamikom, te se od izvođača radova zahtjeva ubrzanje poslova kako bi ovaj projekt bio završen u ugovorenom roku. Vrijednost ugovorenih radova na izgradnji pete faze stadiona iznosi 6.900.000 KM.

Predstojnik Odjela za javne poslove Vlade Brčko distrikta Ratko Stjepanović kazao je kako je uočeno da se radovi na izgradnji gradskog stadiona ne odvijaju planiranom dinamikom, te da su u prethodnom razdoblju održali nekoliko sastanaka s izvođačem radova.

„Izvođač je iskazao problem sa zastarjelim projektom, odnosno problem se pojavio prilikom nabavke određenog fasadnog materijala kojeg trenutno na tržištu nema u obliku koji je projektom predviđen. Mi smo napravili dogovor oko ekvivalenta, međutim i nakon toga radovi nisu tekli onom dinamikom kako je ugovorom naznačeno“, dodao je Stjepanović.

Foto: Arhiva

Prema njegovim riječima za sutra je zakazan novi sastanak s izvođačem radova, gdje će se prije svega na dnevnom redu naći realizacija ugovorenih obveza, te da se vidi kojom dinamikom izvođač planira da uradi ovaj dio ugovorenih poslova i kada se mogu očekivati značajnije aktivnosti.

„Ugovorom su predviđene kazne, odnosno takozvani „penali“, ali oni se odnose na probijanje roka za izvođenje radova. Mi sada provodimo sve potrebne aktivnosti kako do toga ne bi došlo i da se svi radovi koji su predviđeni dinamičkim planom rade u onom mjesecu kako su ugovorom i predviđeni. Ukoliko izvođač ne promjeni dinamiku poslovanja već sada, vjerojatno će doći u situaciju da će morati platiti kaznu zbog kašnjenja radova“, istaknuo je Stjepanović.

Podsjećamo da peta faza izgradnje gradskog stadiona zahtjeva niz kompleksnih radova, kao što je pokrivanje stadiona, sređivanje podtribinskog prostora, zatvaranje objekta aluminijskom bravarijom, uvođenje instalacija, vanjsko uređenje parking prostora i druge. Ugovor o nastavku izgradnje gradskog stadiona potpisan je polovinom ove godine, a ugovoreni rok za završetak radova je 13 mjeseci.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*