RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Tastatura koja može stati u džep

Foto: BHRT

Kineski proizvođač računara Linglong predstavio je uređaj Lunar.

Lunar je jedinstven na tržištu jer kombinuje mini PC s preklopnom tastaturom, što ga čini 2 u 1 uređajem.

Kad je preklopljen, Lunar ima dimenzije od 15,29 x 10,92 x 3 cm, a težak je manje od 800 grama. Može da stane i u džep.

Uređaj dolazi s baterijom koja može da traje do šest sati uz korišćenje, a maksimalno osam do deset sati uz konzervativnu upotrebu. Lunar ima ugrađen i trackpad, pa ne morate da nosite miš.

Mini PC pokreće AMD Ryzen 7 8840U APU, a može imati memoriju od 16 ili 32 GB RAM-a i 512 GB ili 1 TB SSD memorije. Uređaj ima razne priključke, uključujući USB-C 4.0 Type C, USB 3.2 Type-C i USB 3.0 Type-A. Podržava Bluetooth 5.2 i Wi-Fi 6, prenosi b92.

Lunar može da se spoji na spoljašnji ekran putem USB Type-C priključaka i podržava AR i VR naočale. Takođe može da se bežično poveže s tabletima.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*