RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Članovi udruge građana “Merhamet” posjetili poplavama pogođenu općinu Jablanica

Foto: Mirsad Zahirović

Članovi humanitarne udruge građana „Merhamet“ Brčko distrikta jučer su bili u posjeti poplavama pogođenom mjestu Glodnica u općini Jablanica, gdje su dostavili kućanske i higijenske potrepštine u vrijednosti 10.000 KM.

„Tijekom proteklog tjedna organizirali smo humanitarnu akciju u nekoliko mjesnih zajednica na području Distrikta, gdje smo uz pomoć građana prikupili prehrambene namirnice, odjeću i novac za mještane naselja Glodnica u općini Jablanica. Čuli smo da se ovdje slabo šalje pomoć, te smo iz tog razloga izabrali ovo mjesto kako bi stanovnicima koji su u potrebi predali sve ono što smo prikupili“, kazala je Fatima Mujkanović predsjednica skupštine „Merhameta“ Brčko distrikta.

Foto: Mirsad Zahirović

Predsjednik mjesne zajednice Glodnica Hasan Zemun izrazio je veliku zahvalnost za pomoć koju je brčanski „Merhamet“ organizirao i dostavio, jer većina humanitarne pomoći ide u okolna veća mjesta. On je rekao je da je i u ovom mjestu načinjena velika materijalna šteta, da su uništene obiteljske kuće, pomoćni objekti i automobili, te da im je svaka vrsta pomoći itekako dobrodošla.

Iz brčanskog „Merhameta“ naglasili su da će i dalje raditi na organiziranju i prikupljanju humanitarne pomoći, a sve s ciljem da se pomogne svima onima koji su u potrebi i koji su u ovim strašnim poplavama sve izgubili.

Podsjećamo kako je općinu Jablanicu i još nekoliko mjesta zadesila velika katastrofa, poplave i klizišta su odnijele nekoliko života, te je načinjena velika materijalna šteta, gdje su ljudi ostali bez svojih domova, te im je svaka vrsta pomoći od velike važnosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*