RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Predsjednik Bugarske Radev u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini

Predsjednik Bugarske Rumen Radev boravit će u srijedu i četvrtak u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini na poziv Denisa Bećirovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Kako prenosi bugarska agencija BTA, očekuje se da će u fokusu sastanaka predsjednika Radeva biti evropska perspektiva BiH, regionalna saradnja u jugoistočnoj Evropi i jačanje sigurnosti i stabilnosti u regionu, kao i teme na agendi bilateralnog partnerstva.

Bugarski šef države bit će dočekan svečanom ceremonijom ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu. On će održati sastanak sa tri člana Predsjedništva: Denisom Bećirovićem, Željkom Cvijanović i Željkom Komšićem, nakon čega će biti održani plenarni razgovori delegacija dvije zemlje. Rumen Radev i Denis Bećirović održat će zajedničku konferenciju za novinare.

Šef države će se u Sarajevu sastati i sa poslanicima dva doma Parlamenta BiH, predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto, kao i sa najvišim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

Predsjednik Radev posjetit će vojnu bazu Butmir u kojoj se nalaze bugarski vojnici koji učestvuju u vojnoj operaciji EUFOR-a za Bosnu i Hercegovinu ALTHEA. Bugarski šef države sastaće se sa vrhovnim komandantom EUFOR-a, general-pukovnikom Lászlóom Stitzom.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*