RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Privedene još tri osobe zbog sumnje na uticaj prilikom glasanja birača

Brčanska Policija i Tužilaštvo juče i danas provode akciju kodnog naziva „Kupac“ u okviru koje su izvršeni pretresi na više lokacija zbog osnova sumnje da je izvršeno udruživanje radi počinjenja krivičnih dijela u kontekstu povrede slobode odlučivanja birača na minulim lokalnim izborima.

„Ove aktivnosti u vezi su sa aktivnostima provedenim 6. oktobra tekuće godine i usmjerena su na jedan broj lica koja su takođe iz Brčkog. U tom smislu tri lica su juče lišena slobode, a tokom tužilačkog zadržavanja od 24 sata, Tužilaštvo Distrikta će odlučiti hoće li i prema kojem od njih predložiti određivanje mjera za uspješno vođenje krivičnog postupka“, rekao je portparol Tužilaštva Samir Beganović, dodavši da je istraga proširena i trenutno obuhvata ukupno pet osoba, a među kojima je i kandidat za Skupštinu Distrikta iz reda nacionalnih manjina.

S obzirom da se sve navedeno tretira kao udruživanje radi počinjenja krivičnih dijela, zakonom propisana kazna je u rasponu od jedne do pet godina zatvora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*