RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U općinama pogođenim poplavama sutra će biti održani odgođeni izbori, oglasio se i OHR

Foto: BHRT

U općinama Fojnici, Kiseljaku, Kreševu i Konjicu, koje su nedavno pogođene poplavama, sutra će biti održani odgođeni lokalni izbori. Izborna šutnja je započela jutros u 7 sati i trajat će sve do zatvaranja biračkih mjesta u nedjelju u 19:00 h. Glasovanje će biti organizirano na 118 biračkih mjesta, uključujući i 16 mobilnih timova, dok pravo glasa ima 54.379 registriranih birača.

Za one građane kojima su tijekom poplava uništeni osobni dokumenti, Središnje izborno povjerenstvo BiH je omogućilo glasovanje uz predočenje posebnog obrasca osobne iskaznice, koji izdaje Ministarstvo unutarnjih poslova. Također, usvojene su mjere dodatne zaštite glasačkih listića, koje podrazumijevaju korištenje dodatnog pečata s oznakom “odgođeni izbori”.

Visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, uputio je poruku građanima pogođenih općina, pozivajući ih da iskoriste svoje biračko pravo i time doprinesu oblikovanju budućnosti svoje zajednice. Schmidt je izrazio solidarnost s obiteljima stradalih u poplavama i klizištima, naglasivši da žrtve nikada neće biti zaboravljene. U svom obraćanju, pohvalio je postupanje Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, koje je omogućilo održavanje izbora u ovim teškim vremenima, naglašavajući važnost izbora kao ključnog demokratskog procesa.

(BHRT)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*