RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Služen parastos u Selu Brezovo Polje

Foto: Radio Brčko

U organizaciji veterana BORS-a danas je u mjesnoj zajednici Selo Brezovo Polje služen parastos za 13 poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske iz tog mjesta koji su izgubili živite u minulom ratu. U ime organizatora današnjeg parastosa član mjesne organizacije BORS-a Boško Stanišić rekao je da se svake godine na današnji dan okupe oko spomenika u centru sela kako bi odali počast stradalim mještanima.

Foto: Radio Brčko

„Moj brat je jedan od poginulih momaka, koji nije imao ni 20 punih godina i na ovom spomeniku je njegovo ime. Važno je da se svake godine skupljamo u što većem broju na ovaj dan kod ovog spomenika kako ne bi zaboravili ono što su ovi momci dali za svoju zemlju, a to je svoj život“, kaže Stanišić i naglašava da buduće generacije treba odgajati tako da se tradicije ne smije zaboraviti.

Foto: Radio Brčko

On napominje da su osim mještana iz Sela Brezovo Polje na spomeniku u centru sela uklesana imena i onih poginulih boraca koji su sahranjeni na mjesnom groblju, a njihove porodice se doselile iz raznih krajeva RS i trajno nastanile u ovom mjestu.

Polaganju vijenaca i služenju parastosa prisustvovali su i predstavnici boračkih udruženja proisteklih iz minulog rata, kao i predstavnici srpskih političkih partija iz Brčkog.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Служен парастос Бошку Перићу Пеши

Миљана Ђурђевић

На Дан Војске Републике Српске служен парастос у Горњем Брезику

Дејана Крстић

Брчко: Служен парастос поводом Дана несталих и погинулих бораца и цивила Републике Српске

Дражен Ристић

Ostavite komentar

*