RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

У току санација седам мостова

 

Одјељење за јавне послове Владе дистрикта  започело  је  радове на  санацији и реконструкцији  седам мостова  и два пропуста  оштећених у прошлогодишњим  поплавама у  вриједности од око 800 хиљада марака, изјавила  је данас Свјетлана Чивчић, шеф надлежног Одјељења.

„У ребалансу 2014. године планирали смо средства за санацију три моста у Рашљанима , Штрепцима и Исламовцу и изградњи једног пропуста у Брезовом Пољу у укупној вриједности од око 208 хиљада марака“, каже Чивчић.

Раде се и санације три моста средствима од УНДП у износу од 90 хиљада марака. Ријеч је  о мосту преко маочке ријеке засеок Фатови, затим реконструкција моста преко зовичке ријеке у насељу Штрепци и реконструкција пропуста на путу Крепшић- Вучиловац.

„Ради се и на реконструкцији оштећених мостова кроз кредит свјетске банке и тренутно су отворене понуде за два моста у Омербеговачи и Дренави – Крепшић  укупне вриједности око 500 хиљада марака, истакла је Чивчић и додала: „Рок за извођење започетих радова на мостовима је од 60 до 90 дана и требали би уз повољне временске услове бити завршени до краја године.

Према њеним ријечима у плану је пројектовање још два моста у Цвијановићима и Бијелој у укупном износу од 600 хиљада марака и мост на магистралном путу у Крепшићу чија пројектована вриједност износи око 800 хиљада марака.

Мост у Крепшићу је у фази пројектовања и те активности води ЈП “Путеви“ Републике  Српске, напоменула је Свјетлана Чивчић..

У поплавама у 2014. години на подручју дистрикта  оштећено је  10- так мостова и неколико пропуста, те још неколико приватних мостова грађених личним средствима грађана.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.