RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Вучић: У 2024. 80 одсто мање миграната него 2023, у Србији у центрима свега 477 миграната

Фото: TANJUG/ JULIJA BAKIĆ

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас у Комарну у Словачкој, послије трилатералног састанка са премијером те земље Робертом Фицом и премијером Мађарске Виктором Орбаном, да ће Србија наставити са тим земљама да сарађује и заједно ради на сузбијању илегалних миграција.

– Постигли смо резултате радећи заједнички, није било једноставно, али у овој години је 80 одсто мање миграната него прошле године. Наставићемо да радимо заједно и вјерујем да ће резултати бити добри. У прихватним центрима Републике Србије у овом тренутку има свега 477 миграната. Ми ћемо свој посао у интересу и Европе и наших пријатеља, наше браће у Мађарској и Словачкој, наравно наставити да радимо – нагласио је Вучић на заједничкој конференцији за медије.

Навео је да је данас разговарано о многим темама.

– Али, прије него што кажем неколико ријечи о томе, желим да истакнем своју личну срећу и задовољство што Роберта (Фица) видим у овако добром стању. За нас је 15. мај дан покушаја злочиначког убиства Роберта Фица био изузетно тежак дан и то није питање мојих личних односа са Робертом, то је питање онога како се цијела Србија тог дана осјећала – истакао је Вучић.

Додао је да њему данас смета чињеница да се многи у Европи и свијету праве као да се то није догодило.

Навео је да је данас разговарао са Фицом и Орбаном и о свим другим важним питањима и да сваки пут много тога научиод њих двојице.

– Радујем се нашим билатералним сусретима ускоро у Београду, а увијек сам спреман и сматрам овај формат трилатералних сусрета у којима наше три земље учествују веома важним и веома добрим – рекао је Вучић.

Вучић је истакао да њих тројица имају нешто другачије мишљење по питању рата у Украјини.

– Ми бар смијемо да говоримо и изговоримо ријеч ‘мир’, јер данас у Европи и свијету само може да се говори о побједи једних над другима, а не о томе како нам је мир насушно важан – нагласио је Вучић.

Додао је да је пренио поруке Србије и грађана, те да је захвалан на подршци на европском путу мађарским и словачким пријатељима.

– Вјерујем да ћемо неког успјеха имати у будућности. Ако га будемо имали, хвала нашим пријатељима, ако га не будемо имали, опет хвала. Србија је добро напредовала у протеклом периоду и то не бисмо могли без братске и пријатељске подршке оних који су нам најближи – поручио је Вучић.

Извор: РТРС

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*