RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

УЕФА Лига шампиона: Реал великим преокретом до тријумфа против Борусије

Фото: БХРТ

Фудбалери Реал Мадрида и Боруссије Дортмунд одиграли су синоћ на стадиону “Сантиаго Бернабеу“ један од дербија трећег кола УЕФА Лиге шампиона. Спектакуларна утакмица завршена је побједом домаћина након великог преокрета резултатом 5:2.

Реал је офанзивно отворио утакмицу, а прву озбиљнију прилику имао је Киљан Мбапе, али је његов ударац с десетак метара завршио поред гола. У наставку је Борусија, ипак, успјела примирити домаћине, па у наредних двадесетак минута није било претјераних узбуђења. Онда је у 30. минути одличну акцију гостију поготком завршио Доњел Мален за водство 1:0. Само четири минуте касније нови шок за домаће играче и навијаче. Мален је овог пута асистент, а стријелац џејми Гитенс. У 36. минути Реал је у истом нападу имао двије сјајне шансе, али је лопта након шута Родрига погодила пречку, а затим и послије покушаја џуда Белингема и одбила се на гол линију.

Реал је кренуо силовито у другом полувремену и брзо је створио прву велику шансу, али је ударац Лукаса Васкеза у 52. минути изблокиран. У истом нападу покушао је и Винисиус Јуниор, али је његов ударац зауставио голман Грегор Кобел. Реалу се притисак исплатио у 60. минути, када је сјајно центрирао Мбапе, а Антонио Рудигер главом лопту послао у мрежу. Само двије минуте касније “краљевски клуб“ стиже до изједначења, а стријелац је Виницус Јуниор. Преокрет Реала комплетитрао је Васкез прелијепим голом у 83. минути, а побједу потврдио са још два гола разиграни Винисиус Јуниор, који је тако уписао и хат-трицк.

У Торину су се састали Јувентус и Стутгарт, а сусрет је завршен изненађујућом побједом гостију резултатом 1:0. Вриједи казати да су гости били доста бољи ривал те су створили боље прилике, али све до самог финиша нису успјели затрести мрежу домаћина.

Најбољу шансу у првом полувремену за госте је имао Ермедин Демировић који је у 29. минути погодио стативу. У другом дијелу Стутгарт је имао и пенал у 86. минути, али је ударац Енза Милота одбранио Матиа Перин. Ипак, награда за сјајну игру стигла је у судијској надокнади када је за велики тријумф гостију погодио Ел Билал Тоуре.

Резултати трећег кола вечерашњих утакмица: Милан – Клуб Бруџ 3:1, Монако – Црвена звезда 5:1, Арсенал – Шахтар 1:0, Астон Вила – Болоња 2:0, Гирона – Слован Братислава 2:0, Јувентус – Стутгарт 0:1, ПСЖ – ПСВ Ајндховен 1:1, Реал Мадрид – Борусиа Дортмунд 5:2, Стурм Грац – Спортинг Лисабон 0:2.

Данас сусрете трећег кола играју: Аталанта – Селтик, Брест – Бајер Леверкусен, Атлетико Мадрид – Лиле, Барселона – Бајерн, Бенфика – Фејенорд, Манчестер сити – Спарта Праг, РБ Лајпциг – Ливерпул, РБ Салзбург – Динамо Загреб, Јанг Бојс – Интер.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*