RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

ЦИК БиХ: Поновно бројање гласова на 39 бирачких мјеста

Фото: БХРТ

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ је на данашњој сједници у Сарајеву донијела наредбу о поновном бројању гласачких листића ради утврђивања изборних резултата.

Гласови ће се бројати са једног бирачког мјеста у Витезу, са 10 бирачких мјеста у Илиџи, девет бирачких мјеста из основне изборне јединице Нови Град Сарајево, као и са осам бирачких мјеста у општини Стари Град Сарајево.

Поново ће бити бројани гласови и са седам бирачких мјеста у Новом Сарајеву, те са три бирачка мјеста у Зеници.

Гласови ће поново бити бројани данас у поподневним часовима.

ЦИК БиХ казнио је са укупно 7.500 КМ политички субјект СДС-воља народа због преурањене изборне кампање и кршења изборне ћутње.

На сједници је констатовано да је утврђено да је Општински одбор СДС-воља народа Ново Горажде на “Фејсбук” страници у вријеме ван изборне кампање објавио имена кандидата за Скупштину општине, те кандидата за начелника ове локалне заједнице са кратком биографијом, за шта је изречена казна од 4.500 КМ.

Због објављивања политичких порука на друштвеним мрежама Општинског одбора ове странке Модрича на дан избора, СДС је кажњен са 3.000 КМ.

На данашњој сједници уважена је жалба СНСД-а, те је овој странци поништена новчана казна од 5.500 КМ. Захтјев ове странке за поништење локалних избора на два бирачка мјеста у Теслићу ЦИК је одбио као недопуштен.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*