RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

BiH: OCCZ HNŽ: Intenzivni radovi na osposobljavanju za promet magistralne ceste M-17-5 Jablanica-Blidinje

Nastavljeni su radovi na području općine Jablanica, a 30 pripadnika Oružanih snaga BiH i dalje je angažirano na saniranju terena u Donjoj Jablanici, objavio je u subotu Operativni centar Civilne zaštite (OCCZ) HNŽ-a.

Vrši se raščišćavanje putnih komunikacija i objekata u Donjoj Jablanici, na području Zlata, Mirka, Čehara, Čivelja, prekojezerskih sela i na uređenju puta za gradsku deponiju smeća na Zakomu kao i na drugim područjima pogođenim poplavama.

Intenzivno se radi na osposobljavanju za promet magistralne ceste M-17- 5 Jablanica-Blidinje.

Stručne ekipe obilaze teren i vrše procjene nastalih šteta i daju preporuke za njihovo otklanjanje.

Također, vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine.

Stožer Civilne zaštite Grada Konjica mobilizirao je sve raspoložive resurse u zbrinjavanju i pomoći ugroženom stanovništvu.

Građevinska mehanizacija je konstantno ne terenu i angažirana je na saniranju posljedica prirodne nesreće. Nastavljeni su radovi na uređenju lokaliteta za postavljanje kontejnerskog naselja za smještaj porodica stradalih u poplavama.

Svakodnevno su na terenu  tri stručne komisije za procjenu štete i rade u punom kapacitetu.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*