RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoMagazin

Policijski službenici u veoma kratkom roku rasvijetlili prijavu

Jučer nešto iza 13,00 sati, Policija Brčko distrikta BiH je od lica D.D. iz Brčkog zaprimila prijavu da je nad njim, dok je obavljao poslove u poslovnom objektu koji se bavi tehničkim pregledom vozila u ulici Štrosmajerova 15, neposredno prije prijavljivanja, od strane NN muškog lica uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem izvršeno Razbojništvo, kojom prilikom je NN lice otuđilo neutvrđen iznos dnevnog pazara, te mu tom prilikom nanio lake tjelesne povrede.

Odmah nakon zaprimanja prijave a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, preduzete su opsešne istražne radnje kojom prilikom je utvrđen veći broj činjenica koje su istragu usmjerile prema prijavitelju, koji je danas, dana 12.11.2015. godine policijskim službenicima priznao da se Razbojništvo nije ni desilo, te da je Policiji podnio lažnu prijavu.

Nakon okončanja svih potrebnih istražnih radnji protiv, navedenog lica će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Lažno prijavljivanje iz člana 341 KZ Brčko distrikta BiH.

Šef  Operativno komunikacijskog centra

Senad Jašarević

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.