RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Sinoć na programu Festivala drame u Brčkom “Brašno u venama”, večeras “Teferič”

Sinoć je na programu 32. Reginalnog festivala teatra u Brčkom izvedena predstava “Brašno u venama” u koprodukciji JU SARTR I MES, Sarajevo, Igora Štiksa, u režiji Borisa Liješevića. Savršenu glumu su pružili: Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Predstava je naišla na nepodijeljene simpatije i zadobila veliko povjerenje i publike i teatarske kritike. Najviše pohvala je izrečeno na račun glumaca koji i jesu iznijeli najveći teret u ovom velikom teatarskom ostvarenju.

U Domu kulture, pred velikim brojem prisutnih, održan je Susret(i) sa Irfanom Mensurom, koji je trajao preko sat vremena i svojim kazivanjem i promocijom publikacije Srđana Vukadinovića, naišao na odličan prijem u Brčkom.

U Domu kulture je predstavljanjena knjiga “Kritika kritike” Miljka Šindića, u kojem su, sem autora Šindićau, učestvovali: Srđan Vukadinović, Žarko Milenić i Danijela Regoje.

Večeras nastupa Kamerni teatar 55, Sarajevo, sa predstavom “Teferič” Derviša Sušića. Režiju potpisuje Aleš Kurt. Igraju: Mirsad Tuka, Muhamed Hadžović, Aida Bukva, Amar Selimović, Radojica Čolović, Sabina Bambur, Boris Ler i drugi.

S početkom u 18.00 sati u Domu kulture je Suret(i) sa Ljiljanom Blagojević, uz predstavljača Srđana Vukadinovića i Danijelu Regoje, moderatoricu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.