RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijestiKultura

Održana manifestacija „Mladi graditelji“

U organizaciji brčanske Vlade i Gradskog kulturno –umjetničkog društva (GKUD) Brčko distrikta BiH kao suorganizatora, protekle sedmice održana je kulturna manifestacija „Mladi graditelji“.

Mehmedalija Meme Dželilović predsjednika GKUD-a, istakao je da su učešće na manifestaciji uzele sve brčanske osnovne škole, kao i Osnovna Muzička škola, te da su učenici ovih škola svojim nastupima napravili sadržajan i uspješan program.

meme

„Muzička osnovna škola je uzela učešće sa svojim učenicima, i to instumentalni klavir, odsjek harmonike u duetu i dr. Škole su sa svojim učenicima pripremili horske i vokalne grupe, dok nije bilo nastupa folklornih sekcija. Iskreno mogu reći da u gradu imamo talentovane djece, koja vole muziku i dramu. Vidi se da i profesori i nastavnici rade sa djecom“, dodao je Dželilović.

Prema njegovim riječima, ove godine su “Mladi graditelji“ održani pred kraj ove kalendarske godine.

„Volio bih da ova manifestacija postane tradicija i da se održi. Možda bi bolje vrijeme za njeno održavanje i kvalitetniji program bio period nakon završetka školske godine, a ne ovo vrijeme nakon prvog polugodišta jer bi djeca imala više vremena da se pripreme“, naglasio je Dželilović.

Dželilović je dodao da je ova manifestacija, koja je nekada prije bila takmičarskog duha, sada revijalnog karaktera i bez nagrada.

Naslovna fotografija: AMIR MEMIĆ

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.