RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKulturaMagazin

У свим брчанским храмовима служена Божићна литургија

Свечана Божићна литургија служена је у свим црквама парохије брчанске уз присуство великог броја вјерника који су, као и у саборном храму Успења у Српској Вароши, поранили да славе рођење Христово, учврсте себе у вјери православној, љубави за најближе а с порукама мира и добра за све људе свијета.

Честитајући рођење Христово, Божић православном вјерном народу традиционалним поздравом:Мир Божији – Христос се роди» протојереј Небојша Драшкић је у пригодној бесједи такође поручио:

“Желим да се мир који је Исус Христос донио својим рођењем у свима нама зацари, да се шири, да загрије наша срца љубављу и да божанска свјетлост ватре из витлејемске пећине коју су наложили пастири просвијетли ум наш да бисмо јасно видјели пут нашега спасења. Вратимо се себи и сачувајмо онај божански мир који је створен у сваком човјеку, ставимо Бога на прво мјесто. Јер, кад је Бог на првом мјесту, онда је све друго на свом мјесту . “, рекао протојереј Драшкић

Божићно јутро уљепшао је и снијег који, по народном вјеровању, најављује родну годину.
Велики број вјерника је након Божићног поста примио свету тајну причести, а по традицији Божићно празновање наставља се у наредна три дана у кругу породице и за све пријатеље отворених врата.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.