RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Potpisani ugovori sa tri mobilna operatera o naplati parkiranja u Brčko distriktu

Javno preduzeće „Putevi Brčko“ potpisalo je juče sa tri mobilna operatera u BiH ugovore o naplati parkinga putem sms-poruka.

Direktor preduzeća Dragan Marinković izjavio je da će ove usluge početi da se plaćaju od proljeća.

„Prema izvršenim procjenama, na godišnjem nivou prihod od naplate parkinga iznosiće oko 800.000 maraka. Dio tih prihoda biće usmjeren za uređenje i proširenje parking-prostora jer je već odavno Brčko sa oko 30.000 registrovanih vozila grad u kojem postoji problem parkiranja“, naveo je Marinković.

Grad je zasad podijeljen u dvije zone. Cijena parkinga u prvoj zoni biće jedna marka po satu, u drugoj 60 pfeninga, dok je dnevna karta za prvu zonu pet, a za drugu tri marke.

Regulatorna agencija za komunikacije odobrila je šest kratkih brojeva za plaćanje usluga parkiranja, a uskoro treba da bude primljeno 15 kontrolora naplate za koje je planirana obuka.

Uskoro slijedi postavljanje signalizacije za oko 1.500 raspoloživih parking-mjesta.

Za vlasnike stanova u zgradama sa parkinzima planirana je mjesečna karta čija je cijena 10 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.