RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

HSS zabrinut zbog posljednjih dešavanja u Distriktu

HSS Brčko distrikta BiH vać duže vrijeme upozorava na gospodarsko i financijsko urušavanje Distrikta uzrokovano naraslom korupcijom i nesposobnošću onih koji se zovu „Vladajućom većinom“.

Financijska dubioza od preko šezdeset miliona konvertibilnih maraka, sve veća neuposlenost i odlazak naših građana sa ovog prostora te ogromno nezadovoljstvo brčaka stanjem u gradu kao da uopće ne zabrinjava gradonačelnika i ostale „foteljaše“ kojima je jedino cilj da ovaj kompromitirani mandatni period istekne.
HSS Brčko distrikta BiH je svjestan da ova vlast nije sposobna dovesti investitore i zaustaviti urušavanje Distrikta ali nas brine šutnja neovisnih institucija na naraslu korupciju u svim segmentima života što ohrabruje moćnike u uvjerovanju da su nedodirljivi .

HSS Brčko distrikta BiH je posebice zabrinut zadnjim dešavanjima i pokušajima „vladajućih“ da skrenu pozornost sa životnih problema na dnevnopolitičke i međđunacionalne teme što je vrlo opasno za multietničku zajednicu poput Brčko distrikta BiH.
Za HSS je neprihvatljivo da se nesposobnost, nerad i korupcija pokriva navodnim  međunacionalnim problemima i to u izbornoj godini  kada treba položiti račune građanima a ne „huškati“ ih jedne na bez  druge realnog osnova.
HSS cijeni da je jedini način da se zaustavi potpuno gospodarsko i političko propadanje Brčko distrikta BiH da nositelji vlasti podnesu ostavke te da neovisne institucije Brčko distrikta BiH počnu raditi svoj posao i odupru se pritiscima kojima su izloženi.

 

 

                 PREDSJEDNIŠTVO  OHSS

                         Brčko distrikt BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.