RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Projekcija turskog filma “Čanakkale- Kraj puta” u subotu u Domu kulture Brčko

Povodom igranja turskog filma „Čanakkale- Kraj puta“, u subotu u Domu kulture Brčko s početkom u 19.00 sati, organizator projekcije Bošnjačka kulturna zajednica IHLAS Brčko održao je danas press- konferenciju putem koje je pozvao građane da prisustvuju prikazivanju ovog filma koji govori o stradanju ljudi u 1. svjetskom ratu.

Medijima se obratio Mirhad Golić, predsjednik BKZ IHLAS Brčko koji je kazao da je do projekcije filma došlo zahvaljujući saradnji sa Turskim kulturnim centrom „Junuz Emre“ u Sarajevu.

Projekcija filma Čanakkale- Kraj puta je prvi dio u ovogodišnjoj manifestaciji 6. Dani bošnjačke kulture Brčko 2016. koju organizira Ihlas Brčko, napomenuo je Golić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.