RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Новац и мегаломанија зауставили изградњу градског стадиона

Страховања која су изражавали спортски радници у Брчком да је завршетак градског стадиона у Брчком пројектованог капацитета од 16.000 гледалаца, потпуно неизвјестан, изгледа да су се обистинила.

Ово нам је потврдила Свјетлана Чивчић, шеф Одјељења јавних послова у брчанској Влади која је изјавила да је до сада уложено 4,3 милион марака.

«Од 2004. године када је завршен пројекат стадиона до сада је урађено неколико фаза изградње. Тренутно се ради прва фаза, односно западна трибина капацитета 6.000 мјеста.За извршене радове утрошено је око 4,3 милиона марака уз још обезбјеђених скоро 2 милиона.Проблем лежи у чињеници што се ради о великој инвестицији, тако да ова два милиона није могуће уложити да бис е затворила нека цјелина да се бар дио стадиона пусти у употребу» нагласила је Чивчић.

Civcic 2

Она је подсјетила да је ово Одјељење радило препројектовање неких рјешења која су била превазиђена, чиме је чак и уштеђено 1,5 милиона КМ. Упркос томе што су стручњаци из Јавних послова више пута тражили мишљење брчанске Владе о динамици будућег финансирања и обезбјеђењу новца за завршетак објекта, из ове институције нема конкретног става.

«Посљедња идеја изречена на Влади је да се овај објекат заједно са комплексом «Фицибајер», кроз јавно-приватно партнерство покуша завршити. С друге стране ми из Одјељења смо предложили да поред расположивих 2 милиона обезбједи додатних 5 милиона за уређење комплетног приземља, а има и могућност конзервирања изведених радова до обезбјеђења новца за завршетак изградње стадиона» прецизирала је Чивчић.

Шефица Чивчић негирала је могућност да се са расположивих 2 милиона уреде свлачионице и службене просторије. За такав захват било би потребно измијенити постојећу грађевинску дозволу, а постоје и законска ограничења

«На захтјев фудбалског клуба Јединство ми радимо на обезбјеђењу минималних техничких услова како бисе могао барем терен користити, што сада није могуће због прописа фудбалског савеза Републике Српске. Игралиште ће бити ограђено, док је са Канцеларијом за управљање јавном имовином договорено уређење импровизованих свлачионица, како би се омогућило одигравање утакмица» изјавила је за Радио Брчко Свјетлана Чивчић.

BRCKO- Svlacionice

Чивчић је нагласила да је за завршетак овог , по ријечима многих Брчака, предимензионираног стадиона, потребно још 11, 5 милиона марака. Чињеница да у у буџету Брчко дистрикта за 2016. годину није планирана ни једна конвертибилна марка за ове намјене, говори да је завршетак стадиона, неизвјестан.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.