RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Коста Савић очекује добар резултат у баражу са Шведском

Бараж утакмице за одлазак на свјетско првенство са Шведском, вишеструким свјетским првацима, за рукометаше БиХ биће испит ове генерације јер се одлично зна шта у свијету рукомета представља та репрезентација.

Ово нам је рекао репрезетативни десни бек Коста Савић који је накратко свратио у родни град пред тзв» ИХФ седмицу рукомета» коју ће репрезентацијa БиХ провести у Мостару гдје ће наредних седам дана тренирати и вјероватно одиграти и неку тренинг утакмицу.

«Ми заиста немамо шта да изгубимо у овом баражу. Прва утакмица се игра 12. јуна, а друга  15.јуна. Идемо да се боримо исто као што смо се борили против Исланда тако да сам ја ипак оптимиста» рекао нам је Савић.

Овај сјајни десни бек, који је каријеру почео у брчанском “Јединству” тренутно наступа за француског друголигаша «Селестат Хандбал Алзас », екипу која се бори за улазак у француску елитну лигу. Врло су опипљиве шансе да пласман и остваре.

«Пет кола прије краја имамо налазимо се на другом мјесту, са два бода заостатка. Имамо озбиљну шансу да се пласирамо у елиту. Са ових простора са мном наступа још Игор Вујић из Умага. У клубу заиста све одлично функционише. Рукомет у Селестату, градићу у близини Стразбура, дакле у близини француско-њемачке границе има дугу традицију и овај град заиста живи за рукомет», прича нам Савић.

BRCKO- Kosta savic reprezetnativac BiH

Овај сјајни момак очекује да ће се са екипом директно пласирати у француску рукометну елиту, јер имају много бољи распоред од ривалског клуба.

«Први из друге лиге иде директно у елиту, а преосталих четири екипе играју бараж за друго мјесто у  Првој лиги. С обзиром да се у клубу заиста одлично ради,све беспријекорно функционише, а и екипа је заиста добра, очекујем да се пласирамо у Прву лигу, да ли директно или кроз бараж, видјећемо. Све ће знати 29. маја када се завршава доигравање» рекао нам је Савић, који већ сутра путује у Мостар на окупљање репрезентације БиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.