RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Влада прихватила Извјештај о извршењу буџета за 2015. годину

Директор Дирекције Брчко дистрикта Мато Лучић изјавио је данас након сједнице Владе да је дефицит у брчанском буџету за 2015. годину скоро 15,4 милиона конвертибилних марака, који ће се, према данашњој одлуци Владе, покрити задужењем.

Sjednica Vlade

«Овакву одлуку Влада је донијела како би се рачуноводствено изједначили приходи и расходи. Због стабилног финансијског стања у коме се налази Дистрикт увјерен сам да  се нећемо задуживати. Сличну одлуку Скупштина је 2014. године након поплава донијела одлуку о задужењу од 16,9 милиона марака  која није реализована јер смо санацију штета од поплава и клизишта исфинасирали из текућег прилива буџетских средстава» прецизирао је Лучић.

Он је подсјетио да је буџет за 2015. годину након два ребаланса 239,7 милиона марака . Према плану Дирекција је требала прикупити 205, 1 милион марака а на крају године прикупљено је 194,5 милиона марака.

«Порески приходи у укупним приходима износе 181,5 милиона, што је за око 5 милиона више од планираног износа. На другој страни од  планираних 28,5 милиона непореских прихода остварено је само 12,8 милиона или 44,9 одсто, што је чак за скоро 15 одсто мање него што смо прикупили властитих прихода у 2014. години» нагласио је Лучић.

Он је додао да је Влада прихватила приједлог Закона о рачуноводству и ревизији на који је достављено 44 амандмана и приедлог Закона о допунама Закона о платним трансакцијама Брчко дистрикт БиХ.

Такође Влада дистрикта је усвојила одлуку о емисији обвезница за исплату старе девизне штедње у износу од око 500.000 конвертибилних марака, подсјећајући да је Брчко до сада старим девизним штедишама исплатио око 80 милиона марак и тако постао прва локална заједница  која је исплатила компетну стару девизну штедњу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.