RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Правилник о подстицајима за 2016. годину остаје исти

Шеф Одјељења за пољопривреду у брчанској Влади Аднан Пашалић поновио је данас да ће Правилник о подстицајима у пољопривреди за 2016. годину бити другачији у односу на Правилник из претхдне године само у дијелу на који их обавезује пресуда Апелационог суда Брчко дистрикта БиХ.

« Наш приједлог да донесемо нови Закон о пољоприведним подстицајим из кога би проистекла нова правила није наишао на подршку ни пољопривредника, а ни политичара. Због тога ће Правилник за 2016. годину бити скоро исти као Правилник из претходне године. Једине измјене су да подносиоцима захтјева за подстицај неће бити потребне потврде са Завода за запошљавање ни увјерење из Фонда здравственог осигурања» рекао је Пашалић

Он је позвао пољопривреднике који имају сезонску производњу да одмах поднесу захтјеве за подстицаје како би Комисија овог Одјељења утврдила стање на терену.

Пашалић је новинарима говорио и о проблемима рјешавања животињског отпада о чему је упознао и Владу дистрикта. Закључак Владе је да Одјељење за пољопривреду на неку од наредних сједница Владе достави елаборат о рјешавању овог сложеног питања.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.