RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP Komunalno Brčko primilo nove radnike i pripravnike

U  JP „Komunalno Brčko“ danas je  izvršen prijem 29 novih zaposlenika među kojima su zaposlenici na neodređeno, određeno vrijeme i pripravnici sa SSS.

Prema  riječima  Admira  Nukovića  v.d. direktora  ovog preduzeća I ovim novim prijemom nastavlja se ciklus   popunjavanja  upražnjenih pozicija čija praksa  se primjenjuje gotovo svake godine od  formiranja ovog preduzeća

Novozaposleni od jutarnjih  sati prolaze program orijentacije za novozaposlene vrše potpisivanje ugovora o radu, upoznavanje o preduzeću, uslovima rada i radno – pravnim odnosima, obuku i polaganje testova zaštite na radu, protiv-požarne zaštite te druge aktivnosti.

Obraćajući se novim zaposlenicima, direktor Nuković je rekao da je JP „Komunalno Brčko“ ozbiljna poslovna organizacija i jedina ili jedna od rijetkih u kojoj zaposlenici imaju stvarna prava iz radno – pravnih odnosa. Govoreći o uslovima rada u preduzeću prije 8 godina i danas, direktor je istakao da je broj zaposlenika više nego udvostručen, sa 220 na 470, a sa pripravnicima blizu 500, dok je prosječna plata sa 711 KM uvećana na 1.087 KM.

Foto:JP Komunalno

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.